Wie is Mrs. Chung

Van jongs af aan heb ik al een grote liefde voor taarten. Behalve dat het lekker is, maakt het me blij!

Mrs. Chung is Nancy Chung. Als enig kind geboren en opgegroeid in Hong Kong, in een grote familie met bijna 20 ooms en tantes, was Nancy gewend aan veel gezelligheid rondom de eettafel. 

Ook haar liefde voor taart en zoetigheid ontstond in die tijd. Haar moeder bakte altijd taart voor haar verjaardag. Want bij een verjaardag hoort taart. En niet zomaar een taart, een monstertaart. Die werd gebakken in het Hong Kong van 30 jaar geleden, zonder oven, zonder snel google-recept, door de liefste moeder die geen kookprinses was… 

Toch was die monstertaart de allerlekkerste taart die ze zich kon wensen. Omdat die met zo veel liefde werd gemaakt. Die taarttraditie heeft Nancy voortgezet toen ze zelf kinderen kreeg. Het groeide uit tot een van haar grote passies. Met dezelfde basis als 30 jaar geleden: heel veel liefde. 

En bovendien met natuurlijke ingrediënten en kleuren – zoals matcha en rode biet, minder suiker en meer smaak. En met lef. Lef om nieuwe bereidingswijzen toe te passen die de smaak volledig tot zijn recht laat komen. Tegelijkertijd bereidt ze alles zo gezond mogelijk. Want als moeder wil je alleen het beste voor je kinderen. En met Mrs. Chung’s Bakery nu ook voor iedereen die wil meegenieten van Nancy’s taarttraditie.